Open Society Institute Mental Health Initiative
 Club Rotary Timişoara Cetate
 Club Rotaract Timişoara Cetate
 SC Gauss SRL

Parteneri:
Fundaţia de abilitare
"Speranţa"

Copil-Speranţa.ro
The National Attention Deficit
Disorder Information and
Support Service

Asociaţia Nagual

Parteneri media:
TM Press
www.tmpress.ro - Informație curată
Radio România Timişoara
Radio Romnnia Timisoara
TVR Timişoara
TVR Timisoara

   ADHD


ADHD  »  Definiţie

ADHD (Attentional Deficit Hiperkinetic Disorder – Deficit de atenţie şi hiperactivitate) este o tulburare de dezvoltare neurocomportamentală caracterizată printr-un debut precoce (de obicei în primii cinci ani de viaţă), lipsă de persistenţă în activităţi care necesită implicare cognitivă, o tendinţă de a trece de la o activitate la alta fără să o fi terminat pe prima, comportament dezorganizat şi activitate excesivă.

Mai multe alte anomalii pot fi asociate. Această tulburare cuprinde simptome cum ar fi: incapacitatea de a susţine şi concentra atenţia, dezvoltarea inadecvată şi inegală a diverselor nivele de activitate, distractibilitate, impulsivitate. Copiii cu această tulburare sunt adesea nechibzuiţi şi impulsivi, predispuşi la accidente, şi de a avea ei înşişi probleme disciplinare din cauza încălcării normelor, fără însă a fii o sfidare deliberată.

De asemenea, relaţiile lor cu alţi copii şi adulţii sunt de multe ori dezinhibate, predominând lipsa rezervei şi precauţiei normale, astfel ei pot fi izolaţi de ceilalţi. Deprecierea funcţiilor cognitive este des întâlnită, iar întârzierile specifice în dezvoltarea motorie şi lingvistică sunt frecvente. Complicaţii secundare includ comportamentul disocial şi stima de sine scazută.

ADHD este o tulburare neuropsihică a dezvoltării autocontrolului care interferează cu dezvoltarea normală şi afectează activităţile de zi cu zi. Această tulburare afectează toate aspectele vieţii sociale ale persoanei suferinde de ADHD, inclusiv relaţiile de familie, la şcoală şi la joacă; ADHD inhibă respectul pentru reguli şi împiedică integrarea socială.

ADHD se manifestă printr-o serie de simptome cum ar fi dificultăţi de concentrare şi atenţie, incapacitatea de a controla impulsivitatea şi dificultatea de a menţine sub control nivelul activităţii fizice. Persoana suferindă de ADHD întâmpină dificultăţi de coordonare comportamentală în timp, de realizare a obiectivelor şi de conformitate cu aşteptările societăţii privind comportamentul.

ADHD este o stare neurobiologică răspândită care afectează 5%–8% dintre copiii de vârstă şcolară, cu simptome care persistă şi în viaţa de adult în peste 60% din cazuri (aproximativ 4% din populaţia adultă).


 Continental Corporation
 Hotel Strelitia Timisoara
 Arcatim Farmaceutice SA
  

      

   Creare cont nou
   Recuperare parola


 

 

      


 
Un nou început. Inaugurarea noului sediu al F.A. Speranţa,
3 decembrie 2013

Campania "ADHD EXISTĂ"

FLASHMOB ADHD EXISTĂ


Curs de formare: Evaluare şi intervenţie în cadrul tulburării hiperkinetice cu deficit de atenţie  Acasă| Dezvoltare| ADHD| Articole şi Studii| Evenimente| Librărie| Centrul de resurse| Întrebări frecvente| Galerie foto| Forum| Contact
Copyright (c) 2011-2014 www.adhd-speranta.ro. All rights reserved. Website by Bin Soft&Hard