Open Society Institute Mental Health Initiative
 Club Rotary Timişoara Cetate
 Club Rotaract Timişoara Cetate
 SC Gauss SRL

Parteneri:
Fundaţia de abilitare
"Speranţa"

Copil-Speranţa.ro
The National Attention Deficit
Disorder Information and
Support Service

Asociaţia Nagual

Parteneri media:
TM Press
www.tmpress.ro - Informație curată
Radio România Timişoara
Radio Romnnia Timisoara
TVR Timişoara
TVR Timisoara

   Particularităţi de dezvoltare


Particularităţi de dezvoltare  »  Coeficientul de inteligenţă

Este o modalitate de măsurare a capacităţii cognitive a copilului şcolar mic, extins apoi şi la şcolarul mare şi adulţi, prin care se doreşte o cât mai apropiată evaluare a proceselor şi operaţiilor psihologice, a vitezei acestora şi a fiabilităţii lor.

Această evaluare se face de obicei în situaţii standard test, prin compararea valorilor individuale obţinute de şcolar cu valorile medii rezultate prin standardizarea pe un grup echivalent pe populaţie din aceeaşi arie socio-culturală şi de aceeaşi vârstă. Valorile obţinute sunt orientative, identificând cel mai adesea minusul în dezvoltare sau nedezvoltarea unor procese psihologice de cauze genetice sau organice ce dau sindromul de înapoiere mentală.

Valorile considerate normale se întind pe o arie destul de largă între 90 şi 140 şi în general sunt compatibile cu procesele necesare unui învăţământ complex. Între 90 şi 70 este o grupă de şcolari a căror performanţe în perioada pe care o discutăm (6-11 ani) poate fi considerată acceptabilă, dar a căror performanţe cognitive sunt limitate odată cu trecerea în ciclul doi de învăţământ.

Sub coeficientul de 70 până la 50 discutăm de o întârziere mentală uşoară, iar sub 50 este vorba de o întârzere mentală gravă (severă şi profundă). Acest mod de evaluare constituie doar unul formal, importantă de luat în considerare este capacitatea aptitudinală a copilului. Cifrele standard obţinute prin evaluările coeficientului de inteligenţă nu sunt în concordanţă întotdeauna cu capacităţile aptitudinale ale subiectului care trebuiesc luate în considerare.


 Continental Corporation
 Hotel Strelitia Timisoara
 Arcatim Farmaceutice SA
  

      

   Creare cont nou
   Recuperare parola


 

 

      


 
Un nou început. Inaugurarea noului sediu al F.A. Speranţa,
3 decembrie 2013

Campania "ADHD EXISTĂ"

FLASHMOB ADHD EXISTĂ


Curs de formare: Evaluare şi intervenţie în cadrul tulburării hiperkinetice cu deficit de atenţie  Acasă| Dezvoltare| ADHD| Articole şi Studii| Evenimente| Librărie| Centrul de resurse| Întrebări frecvente| Galerie foto| Forum| Contact
Copyright (c) 2011-2014 www.adhd-speranta.ro. All rights reserved. Website by Bin Soft&Hard